Detalii Cornulete cu untura si iaurt
Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat. Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute. Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa. Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine. Pe masa de lucru presaram putina faina alba. Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici. Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat. La fel procedam cu toate cornuletele. Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele. Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult. Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar. Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Pofta buna!Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat. Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute. Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa. Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine. Pe masa de lucru presaram putina faina alba. Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici. Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat. La fel procedam cu toate cornuletele. Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele. Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult. Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar. Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Pofta buna!