Detalii Crema de zahar ars
Pentru musafirii de maine am pregatit acest desert foarte simplu si foarte gustos. Crema am facut-o la bain-marie pentru ca imi place foarte mult consistenta ei perfect fina in comparatie cu cea pregatita clasic,plus ca in felul acesta mie imi iese mai mult sirop.
Poate fi servita cu frisca batuta sau ca atare, dar neaparat rece de la frigider!Se caramelizeaza zaharul la foc mic intr-o craticioara cu peretii mai grosi impreuna cu cativa stropi de apa. Se amesteca sa nu se arda. C-nd e gata se toarna in vasul in care urmeaza sa mearga la cuptor, de preferat rotund si nu foarte mare.
Ouale se bat cu zaharul foarte bine, dupa care se adauga laptele si vanilia. Se amesteca bine, apoi se toarna compozitia peste caramel. Se pune vasul intr-unul mai mare cu apa, la bain-marie, si se da la cuptor direct pe plita. Se coace crema cam 40-45 de minute, apoi se da la racit.
Se serveste rece!Pofta buna!