Iaca a venit tatucu aseara cu o ditamai bucata de branza de capra si de oaie...

Si cum nu imi place deloc mirosul si nici cu gustul nu prea ne impacam am zis sa fac ceva cu ea ..ca de sa nu risipim alimentele. Si am facut niste branzoaice...unele gigantice, altele de dimensiuni normale...:)) dar bune domnule!Punem faina intr-un castron. Incalzim apa ( sa fie calduta, nu fierbinte). Facem o gaurica si pregatim maiaua( punem praful de sare, zaharul, zaharul vanilat drojdia, coaja de lamaie si apa putin cate putin si faramitam bine drojdia, aducand mereu faina de pe margini). Dupa ce s-a incorporat folosim manutele. Adaugam si ouale si incepem sa ne jucam. Dupa ce am incorporat si ouale adaugam si uleiul si framantam bine bine de tot ( trebuie sa iasa un aluat pufos ca la cozonac: aluatul este gata cand nu se mai lipeste cocuta de manute ). Apoi lasam deoparte vasul acoperit cu un prosop curat (nu inainte de a il descanta ca sa creasca frumos ) pentru 45 de minutele.

Pentru umplutura dam branza prin razatoare, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta si amestecam bine bine.

Apoi face cocute mici si le intindem cu ajutorul sucitorului. In centru punem umplutura si impachetam dupa preferinte ( eu am facut si pliculete, si cerculete si o tentativa de trandafiri). Punem foaie de copt in tava si asezam branzoaicele pe care le mai lasam 10 minute inainte de a le introduce in cuptor, dar nu inainte de a le unge bine bine cu galbenusul de ou. Cuptorul meu le-a copt cam in 25-30 de minute la foc mediu. Pudram si servim.

Vor iesi niste pufosenii gustoase! Guten Appetit!