Foarte Pufoase!!! Un mic dejun perfect pentru cine nu este la dieta :)Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine, tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim in folie alimentara ca pe o bomboana fondata si il punem in frigider pana cand avem coapte briochele.

Punem faina intnr-un castron si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,unt,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in lapte.

Amestecam bine toate ingredientele cca 5 min dupa care adaugam o lingurita de ulei si framantam din nou 3 min.

Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut 1 ora.

Se adauga peste coca ultima lingurita de ulei si mai framantam inca 2-3 min. Presaram putina faina pe un blatul de lucru si formam 6 bile si le punem intr-o forma de muffins pe care am tapetat-o cu ulei si faina, se mai lasa la crescut inca 30 min. Se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de apa rece.

Bagam tava la cuptor in prealabil incins la 170C pentru 15 min. Reducem temeperatura la 150 C si mai lasam la copt inca 10 min.(facem testul scobitorii),se scoate din cuptor si se poate servi imediat cu unt sau gem de capsuni :)