Detalii Clafoutis cu visine si coniac
Visinele se spala si li se scot samburii. Daca folosim fructele congelate, le lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le si stoarcem usor de zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul si cu sarea pana cand isi dubleaza volumul si compozitia este cremoasa, deschisa la culoare. Adaugam faina, amestecand cu miscari largi, apoi, frisca lichida, coniacul si, treptat, laptele. Aromatizam cu extractul de vanilie. Ungem generos cu unt o tava de tarta sau una de tort, detasabila, asezam cat mai uniform fructele si turnam aluatul deasupra lor. Dam la cuptor, preincalzit la 170 de grade, pentru 40-45 minute sau pana cand clafoutis-ul are o culoare frumoasa, aurie, iar marginile se desprind de tava. Putem face si testul scobitorii. Se poate servi si caldut, dar si rece, pudrat cu zahar pudra, dupa preferintele fiecaruia. Sa aveti pofta!Visinele se spala si li se scot samburii. Daca folosim fructele congelate, le lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le si stoarcem usor de zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul si cu sarea pana cand isi dubleaza volumul si compozitia este cremoasa, deschisa la culoare. Adaugam faina, amestecand cu miscari largi, apoi, frisca lichida, coniacul si, treptat, laptele. Aromatizam cu extractul de vanilie. Ungem generos cu unt o tava de tarta sau una de tort, detasabila, asezam cat mai uniform fructele si turnam aluatul deasupra lor. Dam la cuptor, preincalzit la 170 de grade, pentru 40-45 minute sau pana cand clafoutis-ul are o culoare frumoasa, aurie, iar marginile se desprind de tava. Putem face si testul scobitorii. Se poate servi si caldut, dar si rece, pudrat cu zahar pudra, dupa preferintele fiecaruia. Sa aveti pofta!