Asocierea dintre tortul de bezea si Anna Pavlova este una controversata si intens dezbatuta. Originea retetei desertului, care poarta numele renumitei balerine rusesti, nu este stabilita nici in ziua de azi. Noua Zeelanda si Australia incearca din rasputeri sa revendice acest titlu, lor alaturandu-se si sua, care sustine ca Pavlova, are la baza o reteta germana traditionala adoptata cu trecerea timpului. Oricare ar fi adevarul, pavlova este un desert savuros cu un exterior crocant, si un interior pufos, sfaramicios si chewy. Mod de preparare: Preincalzim cuptorul la 150 c (Nr. 2 la cuptoarele pe gaz). Incepem cu cele 4 albusuri de oua, pe care le batem cu ajutorul mixerului de mana, adaugand putin cate putin zaharul pudra, pana obtinem o spuma solida. Adaugam cele doua lingurite de amidon de porumb, otetul si amestecam cu o spatula. Cernem cacao peste spuma si o amestecam cu miscari ample si usoare, pana obtinem un efect de marmura. Nu amestecati prea mult, altfel spuma devine doar maronie, fara niciun efect special. Portionam baza pentru bezea pe o tava acoperita cu hartie de copt si o imprastiem cu spatula, formand un blat rotund cu un diametru de ca. 20 cm. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 45 minute. Verificam dupa 30 minute sa ne asiguram ca marginile s-au intarit. Repetam procesul cu al doilea blat, timp in care pregatim topping-ul. Dupa ce scoatem si al doilea blat de la cuptor, il lasam sa se raceasca. Batem frisca, la care, mai apoi, adaugam mascarpone (e bine sa amestecati putin mascarpone in prealabil, cat sa fie mai usor de omogenizat) si o lingurita de esenta de rom. Incepem sa construim pavlova noastra. Punem primul blat pe o farfurie intinsa, o tava rotunda sau un suport/piedestal de tort si il ungem cu crema de frisca si mascarpone. Aveti grija sa lucrati cu miscari cat mai usoare, bezeaua fiind destul de fragila. Peste crema asezam din loc in loc cirese proaspete sau din compot (nu uitati sa scoateti samburii). Daca folositi cirese din compot, trebuie sa le stoarceti bine pentru a scapa de excesul de lichid. Asezam al doilea blat peste, peste care punem din nou o portie sanatoasa de crema, o intindem cu grija, lasand marginile libere. Decoram cu cirese proaspete cu tot cu codita, alune tocate marunt, apoi pentru un ultim touch, razuim si ciocolata neagra peste.

Asocierea dintre tortul de bezea si Anna Pavlova este una controversata si intens dezbatuta. Originea retetei desertului, care poarta numele renumitei balerine rusesti, nu este stabilita nici in ziua de azi. Noua Zeelanda si Australia incearca din rasputeri sa revendice acest titlu, lor alaturandu-se si sua, care sustine ca Pavlova, are la baza o reteta germana traditionala adoptata cu trecerea timpului. Oricare ar fi adevarul, pavlova este un desert savuros cu un exterior crocant, si un interior pufos, sfaramicios si chewy. Mod de preparare: Preincalzim cuptorul la 150 c (Nr. 2 la cuptoarele pe gaz). Incepem cu cele 4 albusuri de oua, pe care le batem cu ajutorul mixerului de mana, adaugand putin cate putin zaharul pudra, pana obtinem o spuma solida. Adaugam cele doua lingurite de amidon de porumb, otetul si amestecam cu o spatula. Cernem cacao peste spuma si o amestecam cu miscari ample si usoare, pana obtinem un efect de marmura. Nu amestecati prea mult, altfel spuma devine doar maronie, fara niciun efect special. Portionam baza pentru bezea pe o tava acoperita cu hartie de copt si o imprastiem cu spatula, formand un blat rotund cu un diametru de ca. 20 cm. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 45 minute. Verificam dupa 30 minute sa ne asiguram ca marginile s-au intarit. Repetam procesul cu al doilea blat, timp in care pregatim topping-ul. Dupa ce scoatem si al doilea blat de la cuptor, il lasam sa se raceasca. Batem frisca, la care, mai apoi, adaugam mascarpone (e bine sa amestecati putin mascarpone in prealabil, cat sa fie mai usor de omogenizat) si o lingurita de esenta de rom. Incepem sa construim pavlova noastra. Punem primul blat pe o farfurie intinsa, o tava rotunda sau un suport/piedestal de tort si il ungem cu crema de frisca si mascarpone. Aveti grija sa lucrati cu miscari cat mai usoare, bezeaua fiind destul de fragila. Peste crema asezam din loc in loc cirese proaspete sau din compot (nu uitati sa scoateti samburii). Daca folositi cirese din compot, trebuie sa le stoarceti bine pentru a scapa de excesul de lichid. Asezam al doilea blat peste, peste care punem din nou o portie sanatoasa de crema, o intindem cu grija, lasand marginile libere. Decoram cu cirese proaspete cu tot cu codita, alune tocate marunt, apoi pentru un ultim touch, razuim si ciocolata neagra peste. Gata, puteti savura dansand, sau nu, acest desert dulce-dulce! In cazul in care doriti, puteti sa preparati si o varianta putin mai acrisoara, inlocuind ciresele cu visine durdulii. Va dorim pofta buna! http: //aventuriculinarein2. Ro/2016/06/22/pavlova-padurea-neagra/ Facebook: Aventuri culinare in 2 Instagram: aventuriculinarein2 Pinterest: coolinarein2 Twitter: @coolinarein2 Google+: Aventuri Culinare in 2