Vazuta la Just love cookin by Ana Maria Ciolacu, iti multumesc draga mea...

Daca pana acum nu ati probat aceasta painica va rog sa o faceti...e cu totul si cu totul speciala...e nemaipomenit de buna...si-mi aduce aminte de painea coapta pe vatra a bunicii...si de copilarie...se face extrem de simplu, in doi pasi si dupa cum spune brutarul celebru din New York o poate prepara si un copil de 4 ani....

Aveti aici si video pentru exemplificarehttp://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU&feature=player_embeddedSe cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune si zaharul.

Se amesteca si apa si uleiul cu faina si drojdia si nu se framanta, doar cat sa se omogenizeze compozitia( puteti chiar amesteca cu o lingura).

Se acopera vasul si se lasa la frigider intre 12 si 24 de ore. la mine a stat peste noapte cam 15 ore. O faci seara si o ai dimineata la prima ora...deci ce poate sa fie mai simplu?A doua zi rasturnam pe o suprafata infainata aluatul si se formeaza un dreptunghi, pliem parte peste parte de doua ori si lasam la crescut inca 30 de minute.

Incingem cuptorul la 250 de grade( sau maxim) si introducem un vas acoperit cu capac( cel in care vom coace painea).

Cand cuptorul s-a incins, al meu este electric si are nevoie de 15 minute sa ajunga la 250 de grade...daca ai cuptor pe gaz lasa tot in jur de 15 minute sa se incinga vasul in interior, apoi cu grija scoate capacul sa nu te arzi si pune painea in el.

Acoperim si coacem pentru 25 de minute, apoi deschidem cuptorul cu grija si luam capacul. Mai lasam inca 15 minute si gata avem cea mai minunata paine.

Painea nu se taie fierbinte( nu stiu de ce brutarul a facut asta) asa ca va recomand sa o lasati sa se raceasca si daca nu mai puteti de pofta sa o rupeti ...asa ca in copilarie...