Pentru ca incet,incet fara sa ne dam seama,ne bate la usa mesagerul Toamnei,care ne anunta ca a sosoit in caleasca-i aurie.

Si iata cum a sosit si cea mai darnica fiica a batranului anotimp.

Din minunatele roade pe care ni le da,incepem capitolul,,prune brumarii.

Punem faina intr-un bol mai mare.

Adaugam zaharul si amestecam bine.

Topim untul si il turnam peste faiana.

Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.

Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.

Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.

Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.

Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.

Introducem tava la cuptor la foc potrivit.

Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.

Se taie dupa ce s-a racit complet.

Pudram cu zahar pudra.