Pana mai sunt piersici, ne mai rasfatam putin cu o tarta aromata de vara.

Incepem cu baza. Alunele le macinam fin, adaugam faina, zaharul si sarea si amestecam. In mijloc facem o adancitura si punem untul taiat cubulete si oul si incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina daca este prea moale, sau putin lapte daca este prea tare. Lasam la rece pentru cel putin o ora.

Preinzalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt o forma de tarta. Scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata intindem o foaie rotunda mai mare decat diametrul tavii. Punem cu grija foaia in tava, taiem surplusul de pe margini si nivelam usor suprafata. Acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole. Dam la cuptor. Dupa 25 de minute scoatem hartia de copt si boabele de fasole si mai dam la cuptor pentru 5 minute.

Scoatem tarta din forma si o lasam la racit pe un gratar.

Trecem la umplutura repejor :PCrema de branza o mixam cateva minute, vreo doua-trei, cu zaharul, adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. Frisca o batem bat cu zaharul vanilat si o incorporam usor in crema de branza. Cu aceasta crema umplem interiorul tartei si omogenizam. Deasupra punem felii subtiri de piersica si boabe de struguri.

Dam la frigider pana a doua zi, timp necesar ca sa se inmoaie putin baza tartei. Poze cu sectiunea n-am, pentru ca s-a evaporat instantaneu in momentul servirii.

Enjoy!