Acest sos dulce-acrisor este combinatia perfecta de arome si gusturi dintre carne uscata, fada si legume. Sosul a fost gandit pentru a imbogati gustul carnii uscate sau fierte, fade fara aroma. Se foloseste in special pentru carnea (vita, pui) fiarta din supa sau ciorba, pentru a se servi separat, astfel puteti realiza doua feluri de mancare.

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa devina pasta). Adaugam in pasta de ceapa celelalte ingrediente, 5-6 linguri din apa in care a fiert ceapa, sare, piper si lasam sa dea in clocot (timp de fierbere 2 minute). Daca sosul este prea gros adaugati din apa in care a fiert ceapa. Adaugam carnea portionata si o servim cu cartofi natur.

Cartofi natur: fierbem cartofii in coaja si cand sau mai racit ii curatam si-i taiem bucati portivite. Adaugam ulei de masline, patrunjel verde tocat, sare si piper.