Se spala bine gogosarii, se indeparteaza cotoarele. Se curata legumele impreuna cu marul si se toaca marunt . Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca.

Se pregateste saramura : se pun 3 parti de apa si o parte otet, o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litru de lichid si se da in clocot . Dupa ce a dat in clocot, se adauga urmatoarele: cateva foi de dafin, 1 lingurita seminte de mustar, o lingurita boabe de piper, o jumatate lingurita cuisoare la litru de lichid, o lingura de miere dupa care se amesteca bine toate ingredientele.

La final se adauga si un pliculet de conservant. In borcanele spalate si uscate se aseaza gogosarii umpluti cu legumele tocate si se indeasa bine. In spatiile ramase libere din borcane am adaugat cateva buchetele de conopida, rondele de morcov, rondele de ceapa si cateva boabe de struguri . Dupa ce am umplut toate borcanele, am turnat saramura fierbinte pana a depasit nivelul gogosarilor dupa care am pus capacele si le-am infiletat bine. ...:)