Iar a venit randul Negresei favorite alor mei, cu multa nuca bineanteles.

De data asta am incadrat-o intre foi de napolitane.

Separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-o craticioara galbenusurile, untul, cacaoa, laptele, uleiul si omogenizam.

Punem cratita pe baie de aburi si fierbem pana cand compozitia se leaga bine si devine cremoasa.

Lasam la racit.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zeama de lamiae si zaharul treptat.

Adaugam pe rand nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamiae.

Eu am pus doua linguri de nuca macinata si doua linguri de nuca taiata. Ne place sa se simta nuca in blat.

Omogenizam bine fara sa mai batem cu telul, apoi adaugam cealalta compozitie racita.

Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam blatul.

Coacem la 180 grade pentru 40 minute.

Eu am folosit o tava de 24/30 cm.

Dupa coacere, rasturnam prajitura pe un platou si lasam la racit.

Facem caramelul in felul urmator: punem zaharul intr-un vas pe foc mic si mestecam continuu pana la diluare.

Laptele impreuna cu untul il punem in alt vas pe foc si lasam pana se topeste untul.

Punem peste zaharul ars putin cate putin din lapte mestecand continuu.

O parte din zahar se mai intareste asa ca lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam amidonul amestecat cu cacaoa si in final nuca taiata.

Omogenizam bine si mai tinem cateva minute pe foc.

Asezam pe un fund de lemn prima foaie de napolitana, rasturnam jumatate din nucile caramelizate, intindem pe toata suprafata si punem peste ele blatul de negresa.

Presam bine blatul peste caramel, apoi rasturnam peste blat restul de caramel, il intindem bine si punem deasupra cealalta foaie de napolitana.

Presam bine si punem deasupra un alt fund de lemn si niste greutati si lasam la racit.