Pentru tant-pout-tant :Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja (eu am facut aceasta operatiePentru tant-pout-tant :Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja (eu am facut aceasta operatie o singura data, adunand toate cantitatile de alune din reteta). Migdalele se lasa 1 min. in apa clocotita, se scurg, se curata de coaja (cine le are deja curatate cu atat mai bine), apoise pun in cuptor la 100 C, ca sa se usuce cateva minute. Se macina cat de cat impreuna migdalele si alunele, apoi se adauga zaharul si se macina impreuna.

Apoi TPT se cerne.

Albusele se bat spuma teapana cu putina crema tartar/suc lamaie. Se adauga zaharul in ploaie. Apoi TPT amestecat cu faina.

Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata, sau cu hartie de copt. Se niveleaza si se pudreaza cu zahar pudra (nespecificat la ingrediente).

Se coace pentru 20-25 min in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce s-a copt si racit se indreapta usor marginile.

Reteta propusa de : Daneza13