Detalii Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata
Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata....
Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker( plus ce am mai adaugat eu), a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.
Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).
Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.
In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.
Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.
Omogenizam.
La sfarsit adaugam cafeaua, ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.
Amestecam sa se omogenizeze.
Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina, punem compozitia.
Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.
Lasam sa se raceasca in forma 10 minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta mare !