Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele. Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .

Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.

Asezam si cea de a doua foaie de aluat .

Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. :) Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.

Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem, o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.

Nici nu spui ca este de post !!!O prajitura absolut delicioasa ... de post !!!