Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.

Aici sorPentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.

Aici sormea, ajutorul de bucatar, a facut o mica greseala: nu a frecat inainte galbenusurile cu zaharul (desi nu scrie in reteta, este necesar!), asa ca s-au format mici cocoloase, nesesizabile insa in final!Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.

Am batut frisca... Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.

Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.

In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.

Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.

Am pus si niste fructe la fundul tortului, dar mai mult de frumusete. Puteam sa aranjez niste piscoturi, dar n-aveam si nici nu ma incanta prea mult...

Reteta propusa de Bulinuta