Pentru ca inca este iarna si n-am uitat cum miroase cozonacul, va propun o reteta de melci cu miere, nuca si stafide dintr-un aluat asemanator cu cel al cozonacului.

Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.

Se lasa la crescut.

Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.

Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana ce obtinem un aluat omogen ce se dezlipeste de pe mana. Se lasa la caldura sa creasca aprox. de 2 ori volumul.

Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe planseta in forma de dreptunghi. Se presara stafidele apoi nuca zdrobita amestecata cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si esenta de rom.

Se ruleaza cat mai strans si se taie felii de 2-3 cm. grosime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu ou.

Se lasa la cuptorul incalzit 45 min. Dupa 15 min. se ung cu miere si se lasa restul de timp. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc cu un vin rosu fiert cu scortisoara si cuisoare. POFTA INTERESANTA !!!maiaua trebuie sa creasca de 3 ori volumul initial scortisoara si cuisoarele au o aroma exotica, picanta, iar parfumul lor este dulce si cald