De mult vreau sa incerc reteta asta cu naut si iata rezultatul!Scurge nautul, acopera-l cu apa rece si fierbe-l.

Cand e fiert, scurge apa, dar pastreaz-o pentru a mai subtia pasta obtinuta. Pune nautul, tahini, sucul de lamaie si usturoiul zdrobit in robot. Adauga putina apa de la fiert si mixeaza bine.

Pastreaza cateva boabe intregi pentru ornat.

Asezoneaza cu sare si piper, mai adauga apa daca e prea gros.

Pentru a servi, fa o adancitura la mijloc, stropeste cu ulei de masline, presara chimen pudra si boia iute.

Serveste cu lipie (pita-paine araba).

Am adaptat reteta romaneste punand si morcov, telina si ceapa la fiert. Spalati bine nautul si alegeti boabele negre inainte de a-l pune la inmuiat. Am gasit la Kaufland niste biscuiti crocanti cu care am servit humusul. Boiaua am dat-o putin prin ulei fierbinte.