Da, am ajuns la reteta nr. 200 aici pe bucataras si am facut si un an de cand ma aflu printre bucatarasii veseli :). Ma simt bine aici si sper sa mai stau mult si bine pe aici, sa ajung asa macar la reteta cu nr 1000 :))Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).

Scoatem blatul din tava si lasam la racit. Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.

Dupa aprox o ora -doua scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.

Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza mare.

Blatul il taiem in 4 (asa l-am taiat eu pentru ca acum am feliator de tort si e foarte simplu, dar se poate si doar in 3 - cum doreste fiecare :) ).

Crema o impartim deci in 4 pentru 3 straturi de crema si pentru imbracat tortul.

Asezam prima foaie, insiropam, intindem prima parte din crema apoi asezam a doua foaie si procedam la fel si tot asa pana la a patra foaie.

Imbracam tortul cu crema ramasa si dam la frigider aprox 30 minute.

Pregatim bastonasele: topim ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde in reprize de 20 sec. Cu o lingurita sau cu o punga gaurita formam bastonase pe o hartie de copt. Dam la frigider pana se intaresc (cam 20 min).

Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra.

Glazura alba o pregatim la fel ca pe cea neagra. O turnam intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si formam peste glazura neagra cateva cercuri cu distanta intre ele. Cu o scobitoare sau cu un bat pt. frigarui trasam dungi dispre mijloc spre margine.

Asezam de jur imprejur bastonasele de ciocolata si dam din nou la frigider pana la servire (ideal e sa stea peste noapte in frigider)