La sfarsitul unei expozitii am servit aceasta minunata supa, de atunci mi-am propus sa incerc si eu si cred ca am reusit. Am gatit-o pentru o zi onomastica.

Pregatim toate ingredientele, le curatam, le spalam, pieptul de curcan sau pui il taiem in bucati mai micute. Radem ghimbirul, maruntim ardeii iuti, ceapa verde o taiem ineluse, le prajim putin in ulei ( de la ceapa doar partea de jos, cea verde o punem mai la urma ), adaugam carnita maruntita, invartim si prajim rapid pana se albeste.

Adaugam sare, praful de curry, praful de chili, ciupercile un pic maruntite, cozile de ceapaverde, iarba de lamaie ( increstata in doua sau batuta, sa iasa bine aromele ), laptele de cocos si apa ( eu am folosit o oala de 15 l.,pentru 30 de portii ).

Dupa fierbere lasam 15 min., nu luam spuma, ea va disparea. Degustam de sare . mai adaugam praf de chili ( dupa plac ) si putem servi.

Mmm.....musafirii au fost incantati. Va doresc : Pofta buna !