Este prima data cand incerc rulourile cu aluat de foietaj si am fost foarte incantata de cum au iesit.

De obicei folosesc varianta aceasta: http://www.retete/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-39723.htmlFacem intai aluatul pe care trebuie sa-l tinem la rece cateva ore.

Punem untul la topit. Cand s-a topit se dau deoparte 9 linguri si se inlocuiesc cu 9 linguri de ulei si o mana de faina. Se amesteca bine pe foc sa nu ramana cocoloase, apoi se da deoparte.

Peste cele 9 linguri de unt date deoparte se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit bine aluatul de ungere se poate utiliza. Facem intre timp cremele(separat).

Se amesteca faina cu budinca, zaharul, sarea, esenta si putin lapte rece, apoi se adauga restul de lapte caldut si se fierbe la foc mediu, mestecand continuu. Cand s-a ingrosat si a dat in clocot se ridica de pe foc si se incorporeaza untul.

Aluatul se va intinde pe masa se va taia fasii de 2 cm si se va rula pe forme.se aseaza in tava tapetata cu hartie si se coc aproximativ 30 minute la 180 grade.

Se scot de pe forme calde, se lasa la racit si se umple cu budincile racite si ele.

Se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!este indicat sa fie umplute cu o crema putin mai groasa, pentru ca foietajul se va inmuia in timp.