Macarons de Paris m-a incantat de cum l-am gustat. Din mai ma tot gandesc cum sa fac sa-l prepar?Dar emisiunea Top Chef,la care a participat juratul Tudor Constantinescu,mi-a risipit toate nedumeririle privind prepararea.

Tudor a postat reteta. Dar na,alt necaz, ca nu gaseam faina de migdale crude.

Ieri cand veneam de la meciul lui Matei,Gusti a oprit la Bacania Veche.

Acolo am gasit faina de migdale.

Pretul mi s-a parut putin cam piperat.

Pentru biscuit:Se amesteca faina de migdale cu prima parte de zahar(300 g.),prima parte de albus de ou(110 g.)si batoanele de vanilie, usor cu o spatula.

Separat se bat celelalte albusuri si zaharul ramas pana la consistenta de bezea.

Se incorporeaza usor cu aluatul anterior.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un posh de fac discuri de 3 cm. direct pe hartie.

Tava se baga in cuptorul incins la 140 grade pentru 12-14 minute.

Dupa trecerea timpului decoacere, se scoate tava,se ia hartia cu discuri cu tot si se pune pe blat la racit.

Crema:se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga treptat in 3 transe ciocolata alba,in prealabil topita.

Se pune crema intr-o tava si se da la rece pentru 6 ore.

Se umplu pastilele de macarons,ca o pricomigdala,si se lasa la rece 12-24 ore.

Pastilele de macarons se scot de pe hartie cand sunt reci.

Eu am colorat o parte din aluat si o parte din crema cu cu sirop de la dulceata de sfecla.

E de preferat sa se pregateasca intai crema.

Pastile de macarons trebuie sa fie moale pe interior si crocanta la suprafata.

Pe partea interioara trebuie sa aiba pe margine ca un inel.