Supa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea largSupa crema de sparanghel este in multe locuri considerata o delicatesa. Este un fel de mancare foarte sanatos si se bucura de aprecieri in lumea larga. Cu doua secole in urma, sparanghelul era cultivat si ca planta medicinala. Se curata sparanghelul si se taie bucati, iar capetele(varfurile) se dau deoparte. Cartoful curatat se taie cubulete, si se pune impreuna cu bucatile de sparanghel, felia de lamaie, sarea si zaharul la fiert. Dupa maxim 20 de minute se ia oala de pe foc si se indeparteaza lamaia. Varfurile sparanghelului se pun impreuna cu ceapa si usturoiul, scurt la glazurat in ulei de susan, impreuna cu un praf de sare, o priza de zahar si piper. Cand incepe a se rumeni usor, stingem cu vin alb. Dupa ce se evapora vinul, se scot varfurile de sparanghel si se pastreaza la cald. Peste fondul din tigaie se adauga smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la fiert pana se ingroasa. NU se ingroasa cu faina sau amidon. Peste sparanghelul fiert, se adauga o lingura de iarba ciorii si se face totul piure, cu tot cu apa de la fiert. Se adauga smantana ingrosata cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi si se amesteca mai departe, pana se obtine o pasta curgatoare fina. Se serveste fierbinte, cu varfurile de sparanghel glazurate. Reteta Supa crema de sparanghel a fost propusa de MAYA. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete Alte retete recomandateSparanghel cu suncaSparanghel alb cu muschi crocant si sos