O prajitura simpla si rapida, facuta intr-o dupa amiaza cu pofta de dulce.

Blatul pufos si aerat al prajiturii Boema, sosul preluat de la Natalia,(doar ca al ei nu avea cafea, insa reteta ii apartine >:dBlatSepara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa. Albusurile mixeaza-le impreuna cu sarea pana obtii o compozitie spumoasa, aerata, apoi adauga zaharul lingura cu lingura mixand in continuare pana se dilueaza complet. Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza usor amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. Toarna amestecul intr-o tava tapetata, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute sa se racoreasca apoi cu un pahar decupeaza cerculete. Eu am ales asa pentru ca puilor mei le place mult acest blat si portionandu-l asa imi ramanea mult sa le dau si lor :)).

Oricum nu le-a ajuns si mi-au furat si din cerculete :)). Daca doriti mai multe bucati lasati sa se raceasca si-l taiati cubulete.

Asa nu veti risipi deloc din blat.

Preparati sosul. Puneti la fiert zaharul impreuna cu laptele. Fierbeti la foc mic pana se ingroasa usor. Opriti focul, adaugati ciocolata, untul si cafeaua si omogenizati.

Cu o scobitoare sau o furculita faceti mici orificii in cercurile de blat. Puneti din sosul cald cate o lingura pe fiecare cerc, lasati sa se absoarba si distribuiti sos in continuare, pe fiecare, pana-l terminati.

Mixati frisca cu smantana si zahar pana se leaga bine si aveti o compozitie ferma. Cu ajutorul poshului distribuiti pe fiecare prajiturica.