Tiramisu reteta originala sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;) Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

Tiramisu reteta originalaCum preparam crema de ciocolata:Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.

Cum preparam crema mascarpone:Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.

Crema finala:Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.

Siropul:Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.

Montam tortul asa:Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.

Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.

Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

Daca doriti ca tortul sa iasa mai inalt, puteti folosi o tava mai mica (eventual patrata) si puteti pune 4 straturi de piscoturi si 4 randuri de crema. Fulgii de migdale ii puteti inlocui cu bomboane mici de ciocolata sau orice altceva doriti.