Spanacul il curatam frunza cu frunza si ii rupem coditele mari si groase. Punem o oala cu apa la fiert, iar cind aceasta da in clocot punem si spanacul si-l lasam 5 minute din momentul in care fierbe. Il trecem prin strecuratoare, il lasam sa se raceasca si-l stoarcem putin cu mainile de surplusul prea mare de apa. Il punem pe tocator si-l tocam cu un cutit mare sau cu un tocator de vinete.

Punem o craticioara pe foc cu uleiul, cind s-a incins punem si usturoiul sdrobit si-l lasam citeva secunde. Amestecam si punem faina, apoi laptele putin cite putin pina facem un sos bechamel. La urma punem sarea si smantina, amestecam si punem si spanacul tocat si lasam sa fiarba inca 5 minute din momentul in care da in clocot. Daca mai este nevoie mai adaugam lapte si sare. Servim cu ou ochi si cirnaciori proaspeti prajiti. Pofta buna!!!