Cand am pofta de ceva dulce si usor de facut, ma gandesc imediat la clatite. Deseori le prepar cu gem sau finetti, insa, cine doreste, le poate realiza si cu umplutura sarata.

Se amesteca ouale cu cele doua linguri de zahar si sarea, se adauga apoi alternativ faina si laptele.

Se bate bine cu telul pana obtinem un aluat cremos, nu foarte gros, lasandu-se apoi la odihnit cateva minute. In cartea de bucate a Silviei Jurcovan se mentioneaza faptul ca albusurile ar trebui batute spuma si adaugate la sfarsit pentru ca sa obtinem niste clatite pufoase. Adaugam coaja rasa de lamaieSe lasa la incins o tigaie in care am pus cateva picaturi de ulei si se adauga cu polonicul 50 ml din compozitie, rotinnd-o ca sa curga compozitia pe toata suprafata ei.

Se lasa sa se coaca pana se rumenesc marginile, se desprinde cu ajutorul unui cutit de jur imprejur,se intorc si se mai lasa 2 minute. Ies aproximativ 20 de clatite, iar daca mai raman, se pastreaza la frigider acoperite cu folie alimentara, incalzindu-le inainte de a fi servite.