BLATUL:Cuptorul se incalzeste la 180 gradeToate ingredientele se amesteca pina devine omogene.

O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteBLATUL:Cuptorul se incalzeste la 180 gradeToate ingredientele se amesteca pina devine omogene.

O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschisDupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferataa Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facutCREMA:Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.

Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 gradeCrema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minuteFructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele doriteSe pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocotea Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.

Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat. Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.

Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.

Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de CamilaDiscuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete