Intr-un castron mare cernem faina cu zaharul vanilat. Facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, apa minerala, drojdia si praful de copt stins cu otet. Se framanta totul foarte bine. Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 1-2 linguri de faina, apoi se imparte in 4 parti egale.

Aluatul se intinde pe o planseta, peste care se intinde o parte din osanza. Dupa care se impacheteaza cam asa: - ca in poze :) Se da la rece pentru jumatate de ora. Se repeta operatiunea de inca trei ori, adica pana se termina osanza.

Se intinde foaia de 1/2 cm si se taie patratele cu lungimea de 5 cm. Se pune cate o bucatica de marmelada in centrul fiecarui patratel si se unesc cate doua capete pe diagonala.

Se coc in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc. Se tavalesc prin zahar pudra imediat ce se scot din cuptor.

Pofta buna!Incercati sa nu lasati aluatul mai mult de jumatate de ora la frigider, pentru ca el creste foarte mult chiar si la rece. Nu aveti osanza? Se pot face si cu unt, nu e acelasi lucru, dar de ce nu!