Din pacate, n-am mai reusit sa tin pasul cu timpul asta nebun care parca alearga din ce in ce mai tare...am adunat insa o groaza de retete nepostate, care de care mai delicioase, dar foarte simple si rapide. Sper sa recuperez candva timpul pierdut si sa urc toate minunatiile pe site.

Astazi am ales sa va arat o painica deosebita, care, pe cat este de gustoasa, pe atat este de sanatoasa: are un continut ridicat de fibre (care ajuta procesul de digestie si hranesc organismul) si un continut scazut de gluten (ceea ce reduce eventualele balonari).

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele).

Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina integrala de grau. Am lasat deoparte maiaua pana cand aceasta a devenit spumoasa (cca. 10 min). Am adaugat toate celelalte ingrediente si am framantat bine, pana am obtinut o bila de aluat, pe care am lasat-o la dospit intr-un loc ferit de curent si caldut ( cuptorul cu microunde nepornit e perfect). Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul a devenit gata pt. a fi pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Urmatorul pas a fost sa-l bag in cuptorul preincalzit si sa-l las la copt, pana a trecut testul scobitorii. Am scos painea pe un gratar, la racit. Noi toti am fost foarte incantati de aceasta painica, iar fiul meu a mancat-o practic, ca atare.

Enjoy!