Aluat:Cernem faina, facem un cuib inmijloc, adaugam ouale,laptele, drojdia dizolvata in putin lapte,stafidele,zaharul,se framata bine, apoi se adauga si untul topit si se mai framatnta. Se lasa la crescut 1h la loc caldut. Intre timp pregatim CREMA:Hulala se bate cu mixerul la viteza mica 3 minute,apoi la viteza mare pana se intareste frisca, apoi usor se adauga urda strecurata bine,budinca, esentele, zaharul vanilat, se mai amesteca bine apoi se da la frigider pentru 2 h.

Luam formele, le ungen cu unt si putintapetata cu faina, se ia din aluat si se pune pana la jumatatea formei, se mai lasa la crescut pentru 15 minute. Se dau la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute. Cand s-au rumenit se scot si se lasa la racit.

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa la fiert pana se ingroasa siropul,apoi se adauga esenta de rom . Savarina se insiropeaza in mijlocul ei, se rastoarna din forma pe un platou si se taie la mijloc care adaugam crema de branza cu ajutorul formei de frisca, se orneaza orneaza cu stavide si dulceata de visine! Se da la frigider pentru 3h. Savurare placuta!Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la tempertaura camerei