Biscuitii se sfarama cat mai fin (la robot sau se pun intr-o punga si se piseaza cu o sticla).

Se topeste untul, se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se aseaza in forma de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine. Se introduce forma cu blatul de biscuiti in frigider pana se prepara crema. Crema de branza:Branza de vaci se amesteca cu crema de branza, zaharul pudra, faina si cu un praf de sare pana se omogenizeaza foarte bine. Apoi se adauga smantana, o lingurita esenta de vanilie, zeama si coaja de la o jumatate de lamaie. La final se adauga ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Amestecul trebuie sa fie cat mai fin si spumos. Se toarna crema peste blat, se niveleaza usor si se da la copt in cuptorul incins la 150 de grade Celsius. Cheesecake-ul se coace timp de 50-60 de minute, pana cand marginile sunt usor ridicate iar mijlocul inca tremura putin. Daca are cumva tendinta sa se arda/rumeneasca deasupra, reduceti putin focul si acoperiti suprafata cu o coala de hartie de copt umezita cu apa. Cheesecake-ul se lasa sa se raceasca de tot in cuptorul inchis.(vreo cateva ore). Acest lucru va impiedica cheesecake-ul sa se crape pe mijloc. Crema de smantana: Se mixeaza smantana cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul.

Dupa ce s-a racit suficient cheesecake-ul turnati compozitia de mai sus si mai coaceti circa 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Nu va ingrijorati daca aceasta crema va fi inca destul de lichida. Se lasa sa se raceasca pentru inca vreo 2 ore. Topping:Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute. Intre timp intr-o craticioara se pun fructele de padure si zaharul si se lasa sa fiarba. Se opresc cateva fructe pentru decor. Cand zaharul se topeste complet se mixeaza bine. Eu nu am un mixer vertical asa ca am lasat sa se raceasca un pic fructele si le-am pus in blender. Pireul obtinut se trece printr-o sita pentru a indeparta semintele si se pune iarasi pe foc mic insa trebuie avut grija ca amestecul sa nu fiarba.(va sfatuiesc sa aveti grija sa nu uitati sa indepartati semintele deoarece sunt foarte multe si riscati sa distrugeti astfel totul; eu personal nu le suport deloc). Se ia craticioara de pe foc si se adauga gelatina. Se amesteca bine pana ce gelatina este dizolvata complet si se toarna peste crema din smantana. Eu nu am avut decat vreo 250 g de fructe, motiv pentru care stratul de fructe de padure a iesit subtirel. Se introduce prajitura in frigider pentru 6-8 ore.

O combinatie perfecta intre blatul usor crocant, branza cremoasa si aromata si topping-ul usor acrisor.