Cum nu am un cuptor potrivit pentru cozonaci, m-am gandit sa fac o prajitura cu ingredientele noastre preferate: banane si caramelBiscuitii se sfarama cu ajutorul unui robot de bucatarie pana au consistenta nisipului. Se adauga untul topit si se amesteca pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapeteaza o tava cu fund detasabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasa la frigider 1-2 ore. Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu amidonul cu ajutorul unui tel. Se adauga apoi 50 de ml de lapte si se amesteca.

Intr-o cratita cu fund dublu se incalzeste zaharul la foc mic, pana cand se topeste. Se adauga laptele ramas putin cate putin, amestecand continuu. Caramelul se va intari la contactul cu laptele, insa se va topi daca amestecati frecvent la foc mic spre mediu. Se lasa la racit cateva minute. Se adauga laptele caramel peste galbenusuri putin cate putin, amestecand cu un tel, pana la incorporarea completa. Se aseaza cratita inapoi pe foc mediu spre mic si se amesteca continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai lasa 2-3 minute, timp in care se amesteca cu telul. Se ia de pe foc si se amesteca pana se racoreste. Se toarna crema peste blat si se introduce in frigider 2-3 ore. In momentul servirii, se aseaza bananele astfel incat sa acopere toata suprafata prajiturii. Albusurile de bat spuma cu sarea, zaharul si semintele de vanilie. Se toana peste prajitura.

Nu adaugati laptele caramel imediat peste galbenusuri pentru ca exista riscul la acestea sa se gateasca, iar crema va fi un esec. Ca alternativa la bezea puteti folosi creme freche.