Daca am framantat aluat de cozonac pentru pasca am incercat si un cozonac mai deosebit. Trebuiau sa fie doi dar cineva a mancat din prune ca tare bune au fost. Asa ca a iesit unul cu prune si unul cu rahat! Cel cu prune uscate a depasit orice asteptare. Foarte bunSe pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)Dupa ce creste se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de latimea tavii si groasa de 5-6 mm.

Se pun prunele pe foaia de aluat, se ruleaza si se pune in tava unsa cu margarina.

La fel se face si cu cel cu rahat.

Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeni se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa 15 minute se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!