Blatul: Separam galbenusul de albus, frecam galbenusul cu zaharul cate putin si cate o lingurita de apa. Amestecam faina cu praf de copt. Se mixeaza albusurile pana devine spuma, adaugam amestecul de galbenusuri si faina treptat, apoi esenta. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si unsa cu unt, se adauga aluatul si se da la cuptor 40 de minute la 160 de grade.

Crema: Curatam portocalele si le taiem subtiri. Punem pe foc apa si zaharul, amestecam pana se dizolva zaharul, adaugam portocalele si lasam sa se ingrose. Intre timp frecam galbenusurile cu cele 100 g zhar pana devine o crema alba, apoi treptat adaugam faina si laptele fiert, o lasam in baine marie pana se ingroasa amestecand continuu. Gelatina o facem dupa instructiunile de pe plic, apoi turnati peste crema de galbenusuri, amestecam si-l dam la rece pentru 2h, la fel si siropul cu portocale. Tocam marunt fisticul. Cand crema s-a racit, adaugam peste ea siropul de portocale si fisticul.

Facem siropul din apa, zahar si coaja de portocala.

Cand blatul s-a racit il taiem in doua ca sa formam 2 blaturi, le insiropam bine, intre ele le umplem cu crema de portocale si o decoram cu frisca pe care o batem si portocala. Dam la frigider pt inca 2h.