Azi am gatit acest fel de mincare,nu la-m mai facut tare de mult si fiindca fetelor mele le place tare mult l-am pregatit cu drag fiindca au venit la mine,Este specific Banatean si este tare bun .

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde cit sunt de mari,daca sunt mai micuti ii putem lasa intregi .(este necesar sa fie taiati, asa sa nu se farimiteze fiindca mai vin fierti putin si in sos )Ii spalam bine si cu ceapa curatata ii punem la fiert, potrivim de sare . Intre timp feliile de cotlet le saram si condimentam, le asezam.

Intr-o tava punem peste ele ulei si completam cu apa ca sa treaca peste ele . Punem o folie de aluminiu peste tava si le dam la cuptor Incercam sa vedem daca cartofii sunt gata apoi ii dam la o parte . Intr-o cratita punem uleiul si faina, lasam sa se rumeneasca apoi punem mararul tocat apoi punem laptele fierbinte peste. amestecam repede sa nu se faca cocoloase, daca este prea gros mai adaugam apa fierbinte de la cartofi (sosul trebuie sa fie mai subtire fiindca vin pusi cartofii in el ).

Lasam sa fiarba, potrivim de sare si sucul de lamie. Daca vreti mai acrisor puneti lamie mai multa.

Strecuram cartofii si-i punem peste sos si mai dam un clocot . Daca cotletul este aproape gata luam folia si mai lasam putin sa se rumeneasca . Mincarica este gata . Se aseaza cartofii cu sosul pe platou intins linga care aseazam cotletul .

Pofta buna sa avetipentru o prezentare mai aparte putem folosi rosie si castravete