Un tort racoros si foarte usor de pregatit.

Ideea mi-a venit in timp ce eram la piata si am vazut afinele si o gramada de alte fructe proaspete si delicioase. Fiind si foarte cald acest tort m-a scutit de a mai porni cuptorul dar am reusit totusi sa le ofer alor mei un desert bun si racorosde varaBlatul s-a facut foarte simplu si rapid, biscuitii i-am rupt bucati mici si i-am bagat in blender pentru a-i faramita, apoi am pus peste ei untul topit 30 secunde in cuptorul cu microunde si am amestecat pana cand s-a omogenizat totul. Am asezat blatul astfel obtinut in forma de tort, am nivelat si l-am bagat la frigider.

Pentru crema am pus intr-o cratita 200 gr zahar si 50-60 ml apa (am pus asa la ochi,nu am masurat) si am asezat cratita pe foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format un sirop, am adaugat apoi afinele si am lasat la fiert. Am luat un blender de mana si am zdrobit afinele din cratita dar nu uniform as spune pentru ca imi doream ca atunci cand se va manca tortul sa se simta si fructele. Cand afinele cu siropul de zahar au inceput sa fiarba am adaugat iaurtul si am mai lasat cateva minute pe foc. Intre timp intr-un castron cu apa rece am inmuiat foile de gelatina si apoi le-am adaugat peste compozitia care fierbea.

Am luat cratita de pe foc,am adaugat coaja rasa de la lamaie si am lasat-o la racit,iar mai apoi am amestecat-o cu frisca pe care am batut-o pana cand s-a intarit.

Toata aceasta compozitie am turnat-o mai apoi peste blatul de biscuiti si am dat totul la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce compozitia s-a intarit complet,am decorat tortul cu frisca si cateva afine.

Pofta mare!