Ma gandeam s-o denumesc Merisor ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare deshidratate.

Tare buna a iesit si cu merisoare!Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan!Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.

In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare si esenta de lamaie si adaugam treptat faina.

Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.

Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua.

Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam branza deasupra aluatului, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si turnam restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.

Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza.

Dam din nou la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste deasupra, frumos. Este foarte aromata si buna!Se pot inlocui caisele cu piersici, nectarine sau chiar prune.

Cantitatea de gris in branza se pune in functie de consistenta branzei, daca este mai zemoasa se va pune mai mult.

Merisoarele se pot inlocui cu stafide, visine, cirese.