In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina, am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarinIn paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina, am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarina topita, zaharul, sarea, oul intreg, si compozitia de drojdie, amestec bine cu o lingura, apoi incorporez usor si faina, in timp ce amestec in continuare.

Dupa ce omogenizati cat puteti cu lingura, incepeti sa framantati cu mainile pana cand devine aluatul elastic cat de cat... in jur de 10 minute framantati.

Lasati apoi aluatul in castron 10 minute.

Apoi luati din aluat, o bucata cam cat o chiftea,o mai framantati putin in mana, si o aplatizati in genul asta, incercati sa-i dati o forma rotunda.

Daca vreti sa umpleti ( se pot umple cu branza, cascaval, cremvusti prajiti), faceti atunci o kiftea mai plata, puneti umplutura si apoi impaturiti ca un portofel. Deci faceti asta cand vreti sa puneti umplutura. Eu le-am facut simple.

Mi-au iesit 12 bucati, daca vreti sa va iasa mai multe (24 buc), dublati toate cantitatile de la ingrediente.

Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de coptLe-am uns cu galbenus batut (1 galbenus e suficient) apoi, cu o furculita, facem asa si apoi cum se vede mai jos, cu linii intreruptedupa ce le-am scrijelit pe toate, am bagat tava la cuptorul incins la 150 de grade, unde le-am lasat 20-25 de minute.

Au crescut foarte bine, va dati seama ca sant gata verificandu-le cu paiul. Sunt foarte fragede si au un gust demential! Pofta buna!Reteta Pogacele fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum reteteAlte retete de pogaci: Pogacele de jumari cu susan