....aceasta reteta am preluat-o de pe un site numit Delicatese, acum ceva vreme. Nu mi-a reusit in intregime dar sunt mandra ca a fost pe gustul celor din casa pentru ca s-a topit toata....

Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati: separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Apoi se adauga faina si se amesteca pana compozitia devine omogena. Din aceasta compozitie vom coace 2 foi in tava de aragaz care am tapetat-o cu hartie de copt. Foile se vor coace cam 15 minute la cuptor bine incins. Pentru crema procedam astfel: batem ouale bine dupa care adaugam zaharul si apa. Apoi vom aseza vasul la baie de aburi amestecand incontinuu cu telul pana se ingroasa compozitia. Se da vasul deoparte si se adauga cacaoa si se amesteca bine pana se incorporeaza toata si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema obtinuta se adauga margarina (care a fost lasata la temeratura camerei pentru a se inmuia bine) si esenta de rom.

Pentru asamblare vom face astfel: vom taia fiecare foaie in trei parti egale, dupa care se ung foile cu crema de cacao (eu am pastrat putin pentru a pune deasupra in lipsa glazurii). Dupa ce au fost unse toate foile, ultima ramanand deasupra neunsa, o vom introduce la frigider pana se intareste crema. Apoi se scoate de la rece si se va taia in trei patrate. Fiecare patrat se va intoarce pe partea unde se vad foile unse si se va taia pe diagonala dupa care se vor uni cu crema pe partea ramasa fara crema. Triunghiurile astfel obtinute le vom unge cu crema. Apoi se va da iar la frigider dupa care se va portiona si bineinteles servi.aceasta prajitura este prevazuta cu glazura dar pentru ca m-am trezit tarziu am ales sa o ornez cu crema,a iesit la fel de buna.