1.

BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptel1.

BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptele de cocos. Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180A C pana la proba scobitorii. 2. BLAT DE BANANE SI IAURT Bananele se taie bucatele se transforma in piure si se amesteca cu iaurtul. Se amesteca faina. Apoi mierea, nuca de cocos si praful de copt si un praf de sare. Urmeaza apoi ricottaCompozitia se pune intr-o forma rotunda de tort pregatita cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul incins la 190A C pt cel putin 50min, faceti proba scobitorii. 3.

CREMA DE COCOS SI LIME Toate ingredientele se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc mediu si se fierb timp de 20min, adica pana cand lichidul scade in jur de 370ml. La acest punct se indeparteaza de pe flacara, se lasasa se raceasca putin si se pune in frigider pt cel putin 3ore.

Prima de a fi depusa in frigi crema va arata foarte lichida. Dupa cele 3 ore se spumeaza cu mixerul si se adauga gelatina.4. BANANA CURD Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine.

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Untului deja topit i se adauga zaharul si pulpa pasata de banane.

Se mai lasa pe foc circa 10 se amesteca f. bine pentru a ramane crema cat mai fara cocoloase.

Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze, daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.5. ASAMBLARE TORT In forma rotunda tapetata cu pelicula transparenta am format tortul-carapace, incepand cu primul blat rotund si cu imbracarea peretilor.

Se pune stratul de crema de cocos si lime. Deasupra se aseaza frumos blatul de banane si iaurt. Urmeaza apoi stratul de banana curd. Se niveleaza si se pune deasupra ultimul blat de cocos. Tortul merge la frigi unde se odihneste peste noapte.

A doua zi se scoate de la frigi si se imbraca intr-un strat subtire de unt si se decoreaza. Pofta buna!Reteta TORT BARBIE la Dora a fost propusa de DoraM pe forum reteteAlta reteta de tort cu cocos gasiti aici: Tort de cocos cu ciocolata, Tort cu banane, cocos si branza, Mini delicii cu miere si cocos .