Dupa ce am vazut la aproape toti bucatarasii am zis ca musai trebuie sa incerc si eu sa vad de sunt chiar atit de bune.

Nu numai ca sunt foarte bune dar sunt si foarte usor de preparat !!! Cine nu le-a incercat inca...sa le incerce :).

Eu am facut jumatate din cantitate :) M-am inspirat de la Gaby_d >:D< .

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.

Lasam aproximativ 10 minute la dospit.

Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina cand isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea mare.

Cand apa fierbe punem cate 5 painici si le lasam aproximativ 30 secunde ( nu mai mult ) .

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt. Deasupra painicilor puteti presara mac,susan...