E vara, au iesit rosiile, sunt fericitaa!! Da, iubesc rosiile si fiindca le iubesc atat de tare imi place sa le savurez in diferite combinatii. Astazi m-am decis asupra rosiilor umplute. Personal n-am facut niciodata rosii umplute, dar acum mi-a venit ideea si o sa mai fac si cu alte ocazii cu siguranta :) Cu alte idei in acelasi stil va astept pe www.gatituleojoaca.net.

Din cantitatile prezentate mai sus eu am umplut 15 rosii. Si fiindca au iesit si vinetele, nu se putea sa nu fac si o salata de vinete. Si uite asa am umplut rosiile cu salata de vinete. Despre salata de vinete nu cred ca e prea mult de vorbit, toata lumea stie sa faca salata de vinete. Banuiesc ca nu e cazul sa ne pierdem in detalii. Eu am facut salata mea de vinete cu maioneza, iar pentru maioneza am folosit ulei de masline. Apoi am taiat rosiile la un capat, am decupat ca un fel de capacel taind cu cutitul circular si am scobit miezul din interiorul rosiei cu o lingurita. Apoi doar le-am umplut cu salata de vinete.

Deasupra am intins niste maioneza si am ornat cu o feliuta de ardei gras taiat circular pana ce am obtinut o floricica :)Ca sa nu fie prea simplu totul si fiindca imi place diversitatea, am umplut cateva rosii si cu crema de branza facuta in casa. Cum am facut crema de branza? Simplu, am sfarmat cateva felii de branza de oaie cu furculita si le-am amestecat cu cateva lingurite de smantana, cu ceapa rosie taiata fin si cu marar. Smantana v-as sugera sa fie grasa, incercati sa ocoliti lactatele degresate in general fiindca de fapt nu va alegeti cu nici un fel de nutrienti din ele si, intre noi fie vorba, nu grasimea din smantana sau din unt ne ingrasa. Am mai adaugat putin pier alb si oregano. Crema aceasta de branza pe care am obtinut-o este delicioasa, se simte foarte bine aroma mararului, iar piperul alb ii da o nota aparte. Si cu siguranta este mult mai hranitoare si sanatoasa decat crema de branza din comert. Deci daca vreti, solutii se gasesc, asa ca in loc sa cumparati tot ce gasiti pe rafturi, va puteti fabrica bunatati la voi acasa simplu, rapid si fara conservanti. Cu aceasta crema am umplut alte cateva rosii si le-am alaturat celor umplute cu salata de vinete.

Si ca sa fie treaba treaba, mi-a mai venit o idee de umplutura pentru rosii! Fiindca imi mai ramasese ceva maioneza de la salata de vinete, mi-a mai venit o idee mareata: am combinat maioneza cu un ou fiert tare taiat cubulete, cu ceapa rosie, ardei gras, patrunjel, cateva feliute de muschi afumat si castraveti murati. Le-am tocat pe toate marunt, cum spuneam, le-am adaugat in maioneza si am mai umplut o serie de rosii. Pentru aceasta umplutra drept condimente am folosit piper alb, sare, piper verde, oregano si busuioc. Nu ma asteptam, dar parca acestea din urma au fost cele mai savuroase.

Nu a fost greu sa fac asta, ba dimpotriva! Si m-am si distrat la umplut rosii :D