Este un tort facut cu drag pentru Denisa !! Asa a fost comanda :D, asa l-am facut :)Blat :Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema:400 ml lapte, cu zaharul se pun pe foc, cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.

Se incorporeaza frisca in crema rece.

SiropulApa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema de untUntul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Pasta de zaharreteta o gasiti aici: http://www.retete/retete/pasta-de-zahar-43850.htmlMod de asamblareBlatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).

Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.

Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.

Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.

Pasta de zahar se poate framanta cu o zi inainte, dar trebuie pusa in folie si pusa la frigider.

Cand vrem sa o folosim, o scoatem cu 2 ore inainte .