Savarine le-am pregatit dupa reteta Jamilei, iar pentru crema m-am inspirat de la Diaconta...va multumesc frumos fetelor! Am obtinut niste savarine delicioase si racoroase, perfecte pentru perioada aceasta a anului! Vreau sa va spun voua, celor care va-ti intors de la Satic, ca ne-ati lipsit, iar casuta noastra virtuala a parut parasita fara voi!Invit toti bucatarasii la o savarina!:-*Savarine: Intr-un vas punem faina si ouale.

In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.

Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.

Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam sa creasca pentru 40 de minute.

Cand aluatul a crescut, cu ajutorul a doua linguri il repartizam in formele de savarine, unse cu ulei si tapetate cu faina.

Formele cu aluat le-am asezat in tava de la aragaz, apoi le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Lasam savarinele sa se raceasca putin apoi le scoatem din forme.

Crema de lamaie: Mixam frisca pana se intareste, apoi o dam la frigider.

Punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.

Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.

Adaugam frisca peste crema de lamaie si amestecam usor cu o spatula, apoi dam la frigider.

Sirop: Intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: Taiem capacul savarinelor, apoi le inmuiem bine in sirop, le umplem cu crema de lamaie, asezam capacul si punem putina dulceata de capsuni.

Le dam la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!Gemul de capsuni se poate inlocui cu gem de caise.

Din ingredientele de mai sus obtinem 18 savarine.