Desi am cont pe acest site de ceva timp nu am indraznit sa postez nicio reteta. In seara asta mi-am facut curaj si sper sa va placa aceasta reteta de pasca poloneza. Am mancat prima data la o verisoara aceasta pasca si mi-a placut mult(reteta tot de la ea o am).

P.

S. Scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul. Prima data cand am facut aceasta reteta nu aveam aparat foto.

Blat:Se bate oul cu zaharul apoi se adauga treptata margarina, faina, esenta, cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.

Crema:Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul,grisul si esenta.

Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.

Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.

Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.

Branza pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie rece altfel crema se va lasa in jos iar blatul se va ridica.