In sfarsit imi gasesc putin timp pentru a va povesti despre aceasta reteta delicioasa! Am pregatit-o cred ca prin luna iunie, iar folderul cu pozele astepta cumintel pe dektop. Probabil am amanat atat de mult postarea gandindu-ma ca pe caldurile care au fost, nimeni nu se incumeta sa aprinda cuptorul si sa coaca ceva.., orice.., oricat de delicios ar fi.. Dar cum toamna ne bate la usa, cred ca ar fi mai mult decat potrivit sa faceti un chec pe care sa-l serviti in diminetile racoroase alaturi de o cafea calda sau de o cana cu lapte.

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).

Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat - extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!Ungem o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.

Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 - 30 minute.

Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?Enjoy!!!