O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).

Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se lasa deoparte 10 minute.

Cele doua mere se feliaza.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta si il intindem cu mainile in forma unsa cu putin unt.

Ne putem ajuta de o folie de prospetime pe care o asezam deasupra aluatului si apoi vom intinde blatul mai usor. Ducem aluatul putin mai sus pe marginea formei si il intepam cu o furculita din loc in loc.

Merele rase le vom stoarce de zeama.

Asezam stratul de mere peste aluat, deasupra vom pune feliile de mere, vom intoarce cu blandete marginile spre interior.

Pudram merele cu vanilie si cu scortisoara.

Coacem tarta pentru 35 maxim 40 de minute. Lasam tarta putin la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O servim dupa inspiratie...e mai mult decat un deliciu :)Putem pune alaturi de mere si pere :) Desigur blatul se poate umple si cu alte fructe de sezon