Detalii Chiftele cu sos din zacusca
Ingrediente:
carne tocata mixta (porc+vita) cca,
500 g,
oua 2 bucati,
pesmet cca,
2 linguri,
sare iodata 10 g,
piper proaspat macinta 2 g,
boia de ardei dulce 2 g,
ulei de rapita pentr prajit cca,
300 ml,
pentru sos: zacusca Panacris 1 borcan,
apa cca,
250 ml,
bulion Panacris cca,
200 ml,
sare iodata 10 g,
piper proaspat macinat 1 g
Super bune, super savurate de toti mofturosii! ;)Carnea tocata se amesteca energic, cu ouale, pesmetul, sarea, piperul si boiaua, apoi se pun la prajit in uleiul de rapita incins. Chiftelele prajite se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge surplusul de ulei.
Intre timp se pune la fiert zacusca (reteta aici: http://www.retete/retete/zacusca-panacris-35347.html), bulionul (reteta aici: http://www.retete/retete/bulion-panacris-35539.html), plus adaosul de apa. Se asezoneaza de sare si piper, apoi in acest sos se adauga chiftelele si se lasa le fiert la foc mic, neacoperit, cca. 10 minute, pana ce se intrepatrund gusturile. Chiftelele se servesc alaturi de orez, piure sau paine si salata de sezon. Spor si pofta buna!