Am studiat retetale fetelor si am zis sa fac dupa capul si gustul meu.

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta.

Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore.

Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.

Gogonelele se spala si se taie felii subtiri.

Ardeii se spala, se curata si se taie fasii subtiri.

Ceapa alba si rosie se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele si se pune deoparte.

Hreanul se curata si se taie fasii lungi ca sa fie vizibili in borcan, ca el nu se mananca.

Cand este inmuiata varza se stoarce bine, bine si se pune peste celelalte legume taiate.

Se amesteca bine pana devine un amestec omogen.

Se pune in borcane sterilizate fara sa se apese, se bate fundul borcanului de palma sa se asaje legumele uniform.

Se pun si 3-4 fasii de hrean si deasupra se pune o frunza de telina.

Ingredientele pentru otet se pun la fiert pana da 2-3 clocote si se pune deoparte.

Se toarna otetul fierbinte in borcanele puse pe cutite si invelite in prosoape ude.

Se rotesc sa iasa aerul, se comlpeteaza cu otet si se pun capacele.

Se lasa la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt reci se pun in camara si sunt bune de mancat dupa 2-3 saptamani.

Se pot folosi si alte legume dupa preferinta. Cantitatile sunt facultative, se pot pune in orice cantitate dupa gustul fiecaruia.